Webová vizitka


Webová vizitka

Webová vizitka je základní webová stránka, která jejímu majiteli zajistí minimální viditelnost na internetu.

V dnešní době se informace hledají už pouze na internetu a kdo na něm o sobě nemá žádnou informaci, tak ani nemůže očekávat, že se o něm někdo dozví.

Taková jednoduchá webová vizitka sice nemá všechny funkce jako běžná webová stránka, ale být alespoň dohledatelný na internetu přes webovou vizitku je minimum proto to, aby se někdo o někom vůbec dozvěděl.

Existuje pouze několik platforem na vytvoření webové vizitky a liší se množstvím nabízených funkcí.

Jednoduché platformy

Mají velice jednoduchý editor pomocí kterého lze vytvořit pouze pomocí textu stručnou informaci. Na těchto platformách nejsou žádné nebo limitované další možnosti jak webovou vizitku obohatit o další zajímavé prvky nebo funkce. Po nějaké době může vlastník zjistit, že potřebuje něco dalšího a na to mu už jednoduchá platforma stačit nebude. Tato varianta je kolikrát zdarma nebo za malý jednorázový poplatek. Nelze očekávat nějakou podporu od provozovatele a pokud ano, tak velice omezenou.

Pokročilé platformy

Mají celou řadu zajímavých a užitečných funkcí, které pomohou z webové vizitky vytvořit téměř plnohodnotnou stránku.

Wysiwyg platformy

U těchto platforem se očekává, že uživatel má zároveň určité grafické vlohy, protože se obsah vizitky tvoří vše od základu.

Open source platformy

Tyto platformy jsou většinou založeny na známých redakčních systémech jako je Wordpress, Joomla, apod. Zde nelze očekávat žádnou podporu, je potřeba se spolehnout sám na sebe, jsou cílem hackerských útoků, pokud se neaktualizují, tak za nějakou dobu je nějaký hacker nebo robot prolomí a poškodí, po aktualizaci se velice často stává, že takový systém přestane fungovat a je potřeba ho obnovit nebo nechat opravit nějakým odborníkem. Sice nestojí nic, ale další náklady mohou být i větší než při využití jiných řešení. Moc se o tom nemluví, ale něco zdarma je vykoupeno tím, že se o to člověk postará sám.

Štítky

Oblíbené příspěvky

Webová vizitka
Co je digitální marketing a proč je důležitý?
Získejte své vlastní webové stránky s našimi profesionálními službami!